Historia/bakgrund

FerroProtect erbjuder ett brett utbud av ytbehandlingar

FerroProtect förvärvade den galvaniska delen av AB Ferroprodukters konkursbo 2010. AB Ferroprodukter, verksamt sedan 1947, välkänt för en bred och gedigen kompetens inom de områden där företaget verkat. Bolaget utvecklade under sin tid metoder för förbättrat korrosionsskydd vid beläggning med olika nickelskikt.

FerroProtect satsar vidare på att stärka sin position inom dessa kompetensområden och erbjuder ett brett utbud av ytbeläggningar som motsvarar olika behov och krav ställda av våra kunder på deras detaljer och slutprodukter.

Personal och ledning har mångårig kompetens av vår verksamhet och tillsammans arbetar vi för att ständigt förbättra våra produkter, miljöpåverkan och kvalitet. FerroProtect fokuserar på teknisk förnickling, kemisk förnickling samt nickel och krom. Typiska slutkunder av våra ytbehandlingar är fordonsindustri, energi och ångteknik, offshore, hydraulik samt övrig verkstadsindustri.

FerroProtect har som målsättning är att förse våra kunder med högkvalitativ ytbehandling, levererad på överenskommen tid. Bolaget är certifierat av Svensk Certifiering enligt SS-EN ISO 9001:2015 och SS-EN 14001:2015.