🎄 Vi håller stängt för julledighet mellan 22/12 - 2/1 både på kontor och godsmottagning. 🎄

Dekorativ förkromning

Krom är en av de hårdaste och mest nötningsbeständiga metallerna. Den är dessutom mycket motståndskraftig mot korrosion och har en yta som till skillnad från nickel bibehåller sin glans i utomhusatmosfär.
Vi använder oss av en unik teknik där vi lägger tre olika nickelskikt för att uppnå bästa möjliga korrosionsskydd i kombination med hög finish väl lämpat för detaljer som utsätts för en korrosiv miljö.

Fuktig och/eller förorenad luft angriper alla metaller, även nickel om än i mycket långsammare takt än t ex. stål. Kromskiktet motverkar dessa angrepp samtidigt som det bevarar ytans glans och ökar dess motståndskraft mot mekaniska påfrestningar.

Nickel är anodiskt i förhållande till krom. Detta innebär att korrosion – om än långsamt, börjar i nickelskiktet. Krom beläggningen kan nämligen inte göras helt tät. Detta kan man på olika sätt motverka genom att göra kromskiktet mikrosprucket, ca: 250 sprickor/cm i vardera riktning eller mikroporöst, ca: 10000 mikroporer/cm2. Detta ökar den exponerade nickelytan i förhållande till kromytan vilket minskar angreppstakten. På grund av att krom i sig är oduktilt och hårt, vilket ofta orsakar sprickor i kromskiktet, ger inte detta ensamt ett bra korrosionsskydd utan måste kombineras med underliggande nickelskikt. För att bevara glansen på polerat, rostfritt stål är det däremot mycket lämpligt.

Till skillnad från hårdförkromning så finns det idag glansförkromnings processer som är baserade på trevärt krom som inte berörs av REACH förbudet.

Kontakt

Ring oss eller maila

Den här sidan använder cookies för att fungera.